jueves, 24 de julio de 2008

Flors.





















__________________________________________

Morfologia:
Una flor és un brot o branca de creixement limitat que porta al seu àpex un nombre variable de fulles. L'eix d'aquest brot és generalment molt curt, amb entrenusos molt propers, de manera que sembla que les antofil·les s'insereixen al mateix nivell, la flor que no presenta les peces homòlogues al mateix nivell de l'eix floral, sinó disposades en una línia helicoïdal s'anomena acíclica, i cíclica la que presenta les peces homòlogues als mateixos nivells de l'eix.
Eix o tàlem floral:
Totes aquestes peces es disposen sobre l'eix floral que de vegades s'insereix directament a la tija (flor sèssil) i d'altres ho fa mitjançant un pedicel o peduncle més o menys llarg (flor pedunculada). Sovint a la base del pedicel hi ha la fulleta transformada en una bràctea floral.
Simetria:
Si es deixa de banda les flors helicoïdals, la major part de les flors cícliques tenen les peces, especialment les del periant, disposades de manera simètrica.
Repartició de sexes:
La major part de les flors són hermafrodites
és a dir, tenen gineceu i androceu alhora. Això no obstant, també són freqüents les flors unisexuals, que només tenen gineceu (flors femenines) o només androceu (flors masculines).
Informacio procedent de: ca.wikipedia



1 comentario:

USOA SILVESTRE dijo...

el tema de sas flos méncanta tens fotos chulisimas
fins unaltre
salut

Seguidores de este espacio.

Todos los derechos reservados

Todas las imágenes estan realizadas y son propiedad de Francisco Gomila Monserrat, no se permite la utilización total o parcial de las imágenes sin consentimiento del autor.
Si estás interesado en alguna fotografía, por favor, contacta conmigo.
_______________________________________________________________________
Totes les imatges estan realitzades i són propietat de Francisco Gomila Monserrat, no ésta permesa la utilització total ho parcial de les imatges sense consentiment de l'autor.
Si estàs interesat en alguna fotografia, per favor, posa't en contacte amb jo.

Copyright © Francisco Gomila Monserrat
http://xecgomila.blogspot.com/

Todos los derechos reservados.